Se tratează dacă varicele de pe picioare?

Vene varicoase – este destul de o boala frecventa, mai ales în rândul femeilor, în care perturbat venelor membrelor inferioare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că sunt afectate supapele venos – este un fel de amortizor, care reglementează inversa fluxul de sânge de la picioare. În mod normal supape trebuie să se închidă și să se deschidă în funcție de fluxul de sânge.

Când varice ei aproape nu se închid, din cauza a ceea ce se dezvoltă stagnare de sânge în venele membrelor inferioare. În mod natural, s-a adunat un număr mare de sânge în vene duce la o alungire pereților lor, reducerea elasticității și, uneori, chiar și daune. Respectiv progresia procesului, apar pe piele caracteristice de manifestare.

varicele de pe picioare

La început este doar vasculare ochiuri de lanț, apoi apar umflaturi din întins vene albastre și crimson de culoare, picioarele devin tot mai mari, începe să se cojească pielea, preocupat de dureri persistente la nivelul membrelor inferioare. De aceea este foarte important să recunoască boala în faza inițială și de timp pentru a începe tratamentul.

Cauzele de dezvoltare a bolii

Varicele pot apărea sub influența mai multor factori din exterior. Desigur, totul depinde și de stilul de viață al omului. Cu toate acestea, există o serie de factori predispozanți de risc care cresc probabilitatea de apariție a varicelor.

Astfel de factori sunt predispozitie genetica, tulburari de echilibru hormonal, boli ale sistemului nervos, inactiv stilul de viață, de suprasarcină fizic, piciorul plat, purtarea de pantofi cu tocuri înalte.

Predispoziție ereditară – din păcate, a mancat rudele apropiate au suferit de aceasta boala, atunci există șanse ca acest lucru va fi trecut și Vouă, pentru că de multe ori acest lucru este cauzat de slăbiciune ereditară a țesutului conjunctiv sau defect Guv. supape. În acest caz, trebuie să ne amintim cu privire la prevenirea varicelor.

Dezechilibru hormonal – permanente fluctuații în nivelul de hormoni cele mai caracteristice femeilor, și, prin urmare, conform statisticilor, sunt mai predispuse la varice. Aceste fluctuații sunt observate pe tot parcursul ciclului menstrual, în timpul sarcinii și la apariția de menopauza precoce. Afectează, de asemenea, o recepție de medicamente hormonale (de exemplu, contraceptive). Hormoni feminini afecta în mod semnificativ elasticitatea pereților vaselor de sânge.

Boli ale sistemului nervos, stres frecvente, stări depresive – este cunoscut faptul că sistemul nervos realizează reglarea tonusului venos. Prin urmare, orice patologie asociate cu ea, pot afecta starea venelor;

Procesele inflamatorii in pelvis – au mai preocupat de sexul feminin. Din cauza lor pot fi încălcate în mod semnificativ nivelul de hormoni.

Un stil de viata sedentar – o lungă ședere la calculator, de exemplu, venele de la picioare pinch, fluxul de sânge din ele este rupt. Ca urmare a stagnare de sânge vasculare pereții sunt întinse și subțire. Până în prezent secreta chiar "computer varice", atât de des acest lucru a fost de a se întâlni.

Suprasarcină fizic – activitatea fizică excesivă, de asemenea, nu a afectat nimic bun pe vasele de sânge. Ridicarea greutăților, continuă mersul crește sarcina pe picioare și, respectiv, la viena.

Piciorul plat – un fel sau altul, este o deformare a piciorului, și ea, de asemenea, are un anumit impact asupra vasele de la nivelul membrelor inferioare.

Constituția, persoanele obeze și, mai ales, cu o creștere extrem de expuse, în viitor, varice.

Purtarea tocurilor înalte – din nou, acest lucru este periculos pentru femei, deoarece atunci când mersul pe jos pe mare și nu deosebit de comode tocuri sarcina pe extremitățile inferioare crește enorm.

Manifestările clinice varicelor

Simptomele apar treptat, cu toate acestea, este în mod constant progresează, în special în lipsa de tratament adecvat. Totul începe cu apariția pe picioare mici vasculare plase și stele. Ei nu provoacă mult disconfort, dar deja la aceste manifestări, trebuie să solicite sfatul unui medic.

În continuare, încep să deranjeze umflarea picioarelor, care apar după o perioadă mai lungă de mers pe jos și cel mai adesea sub seară. De dimineata trec de unul singur. Acesta este primul semnal că funcția venelor profunde, care efectuează returnarea sângelui la nivelul inimii, a fost încălcată.

De-a lungul timpului, pacienții încep să plâng de crampe în picioare, le amorțeală, în special pe timp de noapte și în dimineața. Dacă la aceste etape de tratament nu a fost lansat, în continuare vor apărea venos noduli pe piele, vene vizibile, albastru sau chiar mai aproape de culoarea roșie, acestea vor fi dureroase la palpare. Pielea de la nivelul membrelor inferioare va începe treptat să se schimbe. Ea va deveni dens la atingere, uscat, începe să se cojească și să se întunece. Atunci când mersul pe jos te vor mai deranja dureri musculare.

tratamentul varicelor de pe picioare

Iar în locurile de apariție a venoase de noduri vor fi resimțite puternic de mâncărime. De asemenea, pot apărea involuntare a reduce muschii gambei pe timp de noapte.

Diagnosticul și complicațiile varicelor

Pentru a diagnostica o boală, trebuie să cât mai curând posibil. Dar totul depinde de atunci când pacientul să se adreseze la spital.

Când diagnosticul se bazează pe plângeri, manifestările externe de la picioare, stilul de viata al pacientului, de obiceiurile proaste, fizicul, prezența varicelor la părinți, frați, surori.

Pentru confirmarea diagnosticului este prescris pentru mai multe instrumentale metode de sondaj.

Astfel de metode sunt:

 1. Ultrasonografia venelor (ULTRASUNETE) – de asemenea, este cunoscut ca doppler a venelor membrelor inferioare. Acesta vă permite să evalueze structura venelor, permeabilitatea lor, viteza și direcția fluxului de sânge, prezența de formațiuni de tip trombotic, extinderea vaselor de sange, existența unor tumori.
 2. Contrast la venografie, sau va multumesc anticipat si astept – ea se face cu ajutorul introducerea în vasele de substanțe de contrast. Distribuția acesteia arată permeabilitatea venelor, starea pereților, prezența în vrac formațiuni vasculare orificiile cu care se confruntă.

Mai de preferat este considerat a fi o ECOGRAFIE, deoarece este o metoda noninvaziva de cercetare.

În lipsa unui tratament adecvat varice spala duce la o serie de complicații.

La acestea pot fi atribuite:

 • tromboflebita – inflamatie a extins și deformate a venelor;
 • sângerare din cauza rupturii peretelui vascular;
 • modificarea proprietatilor reologice ale sângelui, ceea ce duce la formarea cheagurilor de sânge, aceasta, la rândul său, poate duce la embolie pulmonara, infarct miocardic și accident vascular cerebral;
 • pigmentarea excesivă a pielii.

Ulcere trofice – ele pot să apară de la cea mai mică rănire sau de deteriorare a pielii, din cauza constant încălcat fluxul de sânge. În urma acestei răni foarte lungă perioadă de timp nu se vindeca, teribil de rănit și miros neplăcut.

Toate acestea afectează foarte mult calitatea vieții pacienților și chiar poate să le facă cu handicap.

Principalele metode de tratare a varicelor

Din păcate, varice – este o boală cronică și nu există metode pentru a vindeca complet. Cu toate acestea medical a găsit mijloace, în scopul de a preveni progresia bolii.

Tratamentul depinde de stadiul varicelor. Dacă este doar inițiale de manifestare, se poate face fără intervenții chirurgicale, atunci există doar metode conservatoare.

De droguri mijloacele de – aici sunt remedii ce cresc tonusul venelor, anticoagularea medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, antiinflamatoare nesteroidiene (medicamente pentru durere), precum și tot felul de creme, unguente și geluri pentru pielea picioarelor.

dieta cu varice

Metode de compresie – acestea prevăd tromboembolismului, suprapunerea pansamentelor din bandaje elastice pentru menținerea tonusului.

Pneumatic, masaj – acesta este un tip special de masaj, care se efectuează cu ajutorul pneumatic, masaj. Este foarte eficient, deoarece îmbunătățește circulația, nutriția țesuturilor, îmbunătățește tonusul vaselor de sange.

Scleroterapia – este deja extrem de metodă. Sa petrec fără de operare de manipulare. Pentru sclerozantă, adică o scădere a vasului, în el injecție injectat o substanță specială, care se oprește fluxul de sânge într-un vas, rezultând în cele din urmă el atrofiaza, nu funcționează și dispare. Cu toate acestea, pot fi necesare mai multe sedinte de scleroterapie, pentru a obține efectul dorit.

Intravasculară fotocoagularea cu laser – aceasta este invazivă metodă de tratament. În acest caz, cu ajutorul unui laser chirurgi coagulat deteriorate viena, sub anestezie locala.

Lipitori – este un pic datat metoda, dar încă eficientă. El se referă la medicina populară. Când aplicarea lipitori musca pielea și supt elimină în sânge o substanță. Acesta subțiază sângele și nu-și dă forma a bolii.

Dieta – dieta pacienților care suferă de boala varicoasă, ar trebui să fie un număr mare de fructe și legume, în orice formă, fructe de mare, leguminoase, nuci, soiurile conținut scăzut de soiuri de carne și de produse lactate.

Printre metodele neconventionale de tratament preferință setări din otet de cidru de mere, de săpun și de cartofi, sifon și bai, captivant de tinctura de ginseng.

Elementele de bază de prevenire a varicelor

Mulți se întreabă dacă se poate vindeca varicele definitiv? Răspuns – nu. Cu toate acestea, puteți să respecte anumite măsuri de prevenire, pentru a preveni apariția bolii.

În special, este un stil de viață activ, pentru a scăpa de kilogramele în plus, constanta gimnastica pentru a membrelor inferioare, utilizarea compresie de lenjerie.

În cazul în care boala a aparut deja, atunci este necesar de a evita consumul de contraceptive hormonale medicamente (în compoziția lor conține hormoni de sex feminin, care pot agrava cursul bolii).

În afară de aceasta ar trebui să fie evitate:

 1. Utilizarea de orice pantofi cu toc, deoarece acest lucru crește sarcina pe picioare.
 2. Creșterea în greutate și, cu atât mai mult, obezitate.
 3. Prezența în dieta de gras, picant, prajit, afumat și sărat.
 4. Ridicare de greutăți.
 5. Lungă de maturare într-o baie fierbinte.
 6. A vizita baie și saune.
 7. Abuzul de băuturi alcoolice, consumului de tutun.
 8. Auto-medicatie fără a consulta un medic.

În plus, cei care reprezenta o lungă perioadă de timp rămâne în ședința orice poziție verticală, să ia în considerare că:

prevenirea varicelor
 • în timpul lung de aflare pe picioare nu doare de a urca pe șosetele și coborî pe tocuri, trecerea de la picior la picior și energic pentru a muta degetele, pentru a dispersa nocivă de sânge;
 • în timpul utilizării prelungite la birou în fața calculatorului periodic poate fi pus picioarele pe masă, astfel încât sângele va fi mai bine nu de la picioare;
 • puteți cumpăra specială piciorul de pe suportul pe care va fi foarte convenabil de a face orice fel de exercitii;
 • foarte util periodic pentru a ridica și lăsa în jos degetele de la picioare, acest lucru duce la tonusul mușchi de vițel și stimulează fluxul de sânge în vene.

Neapărat în fiecare oră trebuie să te ridici, câteva minute pentru a merge și de a face o mică încărcare.

26.03.2019