Varicele membrelor inferioare: cauze si tratament

Direct de mers pe jos, tocuri înalte, o sarcină mare pe picioare, excesul de greutate, munca grea de muncă și alți factori afectează în mod negativ fluxul de sânge și vene. Mai întâi apar mici fisuri, apoi o plasă albastră, apoi durere și senzație de arsură – toate acest lucru duce la formarea unei astfel de boli cum ar fi varice ale membrelor inferioare.

varicele membrelor

Această boală, din păcate, destul de frecvent fenomenul de mulți oameni, și apare indiferent de vârstă. Deja de la primele semne de varice, pentru a evita necesitatea de a efectua o operație, trebuie să aveți grijă de sănătate și de timp pentru a se referi la vasculare chirurg.

>Cauzele apariției

Este o afectiune cronica, care sunt caracteristice noduros varicoase, sunt varice ale membrelor inferioare. Venele de pe picioare au în structura lor speciale supape, prin care sângele este sarit în sus astfel încât să nu stagneze. În caz de încălcare a acestor cele mai supape are loc o încălcare a fluxul de sânge, ea începe să se miște în vene, în sens invers, provocând formarea de stagnare, însoțite serie de simptome neplacute.

Varicele medicii convențional împărțit în șase clase, fiecare dintre care este însoțită de anumite simptome de boli ale venelor. Clasa zero varicoase – este starea normală a picioarelor, fără încălcări vizibile. Bolile venelor nu există, dar există senzația de greutate în picioare. De prima clasa — atunci când pe piele devin deja
abia vizibile albastru dungi, așa-numitele defecte cosmetice. Clasa a doua (varicele reticular) este o boală a venelor cu anii simptome, împreună cu vizibile extensiile de vene. La a treia vedere bolile venelor atribuit încă periodică frecventă umflarea picioarelor. În a patra etapă deja apar leziuni ale pielii vizibile dermatita. De clasa a cincea varicelor este însoțită de răni. Al șaselea – cel mai neglijat aspect boli ale venelor, când pe piele se formează persistente și vindecare rana.

Cel mai frecvent se întâlnește varicele primare reticular stadiul bolii, atunci când picioarele devin abia vizibile ochiuri, examinarea contra luminii vene. Acest lucru nu aduce nici un disconfort, cu excepția vizibil defect cosmetic, dar necesită măsuri de prevenire, de altfel, stadiul bolii pot deveni mai târziu, simptome grave consecințe ireversibile.

Ce cauzeaza varice? Principalele cauze ale apariției varicelor varicele sunt 7 factori.

 1. Ereditatea. În cazul în care unul dintre părinți slăbiciune congenitală a peretelui venos, riscul de dezvoltare a varicelor la copii este destul de mare.
 2. Purtarea de lungă perioadă de timp pantofi cu toc înalt.
 3. Schimbările hormonale (în special la femei în timpul sarcinii și menopauza precoce).
 4. Vârsta. Varicele venelor de pe picioare este mai frecventă după 45 de ani, dar se întâmplă în 25 și mai tineri.
 5. Un mod greșit de viață: mobilitatea redusă, picioare poziția la locul de muncă, o sarcină mare pe picioare (sportivi, hamali...).
 6. Excesul de greutate.
 7. Prezența de boli cronice de ficat sau arterio-venoase fistula, semne de

După cum puteți vedea, formarea de vene varicoase a venelor poate prezice, ceea ce este un avantaj. Având o idee, din cauza a ceea ce apare boala a venelor, se poate evita dezvoltarea sa și a complicațiilor, prin adoptarea de măsuri adecvate de prevenire (masaj, gimnastica, FIZIOTERAPEUT).

Simptomele și diagnosticul varicelor

cauzele varicelor

Pentru a recunoaște varicele venelor de pe picioare, ar trebui să acorde o atenție la semnele, pe care le puteți vedea sau simți. Viena au proprietatea de a umfla și bolnav din cauza unui număr de motive, și nu fiecare dintre ele vorbește despre existența la om boli ale venelor, legate de sistemul venos. Oboseală de lungă poziție în picioare sau culcat, purtarea de lungă perioadă de timp mari sau incomode (instabil) tocuri și unele alți factori pot afecta starea picioarelor. Atunci când extinderea venele profunde ale membrelor inferioare simptomele sunt vizibile și permanente. Luați în considerare de bază dintre ele.

 1. Cosmetic defect, când sub piele de la picioare translucid sau umflatura lichidare viena albastru închis sau nuanță roșiatică. Pielea devine mai dens, cu o vizibilă pigmentarea, ea își pierde elasticitatea și are un pronunțat luciu, pe suprafața ei se pot lipsi de păr.
 2. Umflarea venelor de la picioare (în poziție orizontală, ele iau un aspect natural).
 3. Sindromul de picioare grele, care poartă un caracter sistematic și este considerat a fi un semn de o etapă ulterioară varicoase a venelor. Se caracterizează prin el astfel de fenomene, cum ar fi:
 • oboseala la nivelul membrelor inferioare, indiferent de gradul de încărcare;
 • edeme pe picioare/glezne, care se manifestă în zilele fierbinți, după o lungă perioadă de aflare în poziția în picioare sau de la sfârșitul de lucru de zi cu zi;
 • crampe în domeniul muschii gambei;
 • senzațiile de durere;
 • mâncărime, de multe ori apar pe timp de noapte.

Așa cum am subliniat deja, semne, care poate fi caracterizată prin dilatarea venelor, nu întotdeauna indică prezența bolii bolii. Nu ar trebui să sari la concluzii de sine stătătoare. Pentru stabilirea corectă a diagnosticului ar trebui să apeleze la ajutor profesionist calificat. Pe baza mai multor studii va fi confirmat sau infirmat prezența bolii.

Diagnosticul de varice la picioare se face vasculară chirurg – medic care se ocupă de boli ale sistemului circulator, varicele si vasele de sange. Medicul va examina picioarele prin studiu de cercetare și palpare și va prescrie teste suplimentare pentru mai detaliată sondaj.

Diagnosticul varicelor poate fi efectuată prin metoda de scanare duplex sau contrastante procedura.

 • ULTRASUNETE (scanare duplex) – informativ și mai răspândită metodă de studiere a stării venelor. Cu o astfel de formă de sondaj specialist poate vedea prezența de cheaguri de sânge, pentru a afla direcția curentului și permeabilitatea sânge, cu încredere pentru a determina gradul de extindere a venelor.
 • Contrast la venografie se bazează pe radiografie. Pentru a varicoase au fost destul de vizibile în imagine, în ele se introduce o substanță specială, care face ca sângele vizibilă. Acesta este cazul în care colorează, permițându-vă pentru a vedea toate contururile. Această metodă este destul de rar folosit, deoarece alternativ ECOGRAFIE mai informativ și complet nedureroasa.

Diagnosticul precoce al bolii – posibilitatea de a evita complicații grave, de aceea nu trebuie să așteptați pentru apariția de simptome severe (permanente dureri, slăbiciune, evidente de deteriorare a stării de sânge și altele). Urmați instrucțiunile și completați necesar un sondaj înainte, când fără o intervenție chirurgicală nu va face!

Tratamentul varicelor de pe picioare

Tratamentul varicelor se poate face prin mai multe metode (alegerea lor depinde de vârsta pacientului, stadiul bolii vene și prezența complicațiilor), care includ scleroterapia, hardware și metode conservatoare sau chirurgicale. La metodele de tratare a varicelor venelor de pe picioare sunt: masajul, FIZIOTERAPIA, purtați ciorapi și ciorapi, medicamente (creme, pastile) și operația. Luați în considerare fiecare dintre ele.

Tratamentul conservator varicelor

tratamentul varicelor
 1. Segment de tratamentul de boli ale venelor se face cu ajutorul speciale de ciorapi sau bandaje elastice, care ar trebui să fie purtat în timpul zilei, scoate doar pe timp de noapte. Materialul din care sunt fabricate aceste produse, are o structura, contribuind la îmbunătățirea circulației sanguine și ridicarea tonusului înșine vene. Purtarea constantă a unor astfel de compresie ciorap (golf, ciorapi) ameliorează simptomele varicelor și încetinește o boală progresivă. Elastic bandaj ar trebui să fie rolă de la picior spirala mod, incepand de la baza degetelor de la picioare, astfel încât fiecare rundă suprapune cu precedent (aproximativ jumătate toată lățimea sa). Atunci când alegeți compresie ciorapi ar trebui să fie de a alege corect dimensiunea.
 2. Pneumatic de masaj , de asemenea, se referă la usoare tratamentul varicelor venelor. Masaj se face cu ajutorul unui aparat special, care sunt produse necesare pentru circulație mișcare. Înainte de a efectua procedura de la picioarele pacientului mănușile de cretisoara, în care presiunea este suflat aerul.

Medicamente tratamentul varicelor

Pastile, unguente, geluri – acele medicamente care pot fi prescrise de un medic pentru a elimina simptomele și tratamentul varicelor varicele fara operatie.

Important: Nu vă auto-medicate! Apelați la un specialist pentru diagnosticarea corectă și numirea într-adevăr eficiente mijloace.

Principalele medicamente eficiente împotriva bolii varicoase, sunt împărțite în două grupuri.

 1. Remedii de top. Crește tonusul venelor, îmbunătățind fluxul de sânge în ele, contribuie la ameliorarea umflarea, reduce durere.
 2. Medicamente anti-inflamatorii posedă proprietăți analgezice, se aplică ca decongestionantele.
 3. Medicamente, medicamente de sânge, împotriva formării cheagurilor de sânge, este preformate sau injectabil mijloace.

Printre multe metode de tratament pentru boala varicoasa a venelor există nedureroase de manipulare, care sunt o alternativă la medicamentoase metode sau intervenție chirurgicală. Acestea includ tradiționale și moderne mijloace.

 1. Tratamentul lipitori se aplică în practică încă din antichitate. Efectul unor astfel de metode constă în faptul că în procesul de suge sânge lipitori arunca o substanta speciala, care contribuie la lichefierea cheagurilor de sânge.
 2. Scleroterapia (fără vărsare de sânge de eliminare a varicelor). Principiul acestei metode constă în introducerea în varice "lipire" de substanțe. Prin această acțiune, pacientul a fost extinsă viena încetează participarea în fluxul sanguin și devine invizibil — sângele se mișcă în sănătoasă sistem, fără a trece prin venele bolnave. La scleroterapie este asigurată de dreptul de "alimentare" sănătoase venele. O astfel de metodă de tratament este excelent în stadii incipiente de varice venelor (posibilitatea de aplicare a acestuia depinde de lățimea lumenului venelor) și este avantajoasă, deoarece nu are nevoie de repetiție. Injecțiile sunt administrate de unică folosință curs, rezultatul vizibil este realizat deja câteva zeci de zile.
 3. Metoda de tratare a varicelor cu laser, este destul de eficient, mai ales în combinație cu alte mijloace.

Există, de asemenea, metode non-tradiționale de a scăpa de vene varicoase cu toate acestea, la el recurge destul de periculos, având în vedere faptul că poate doar dăuna. Chiar greșit de masaj poate avea un impact negativ asupra starea sistemului circulator de la picioare.

Tratamentul chirurgical al varicelor

În cazurile în care varicele membrelor inferioare nu se pot rezolva nominalizate conservatoare moduri, medicii prescriu tratamentul chirurgical. De obicei, acest lucru este valabil lansate de stadii varicelor existente complicații.

Operațiunea – o metodă eficientă de tratament a varicelor, dar o astfel de măsură este radicală, la ea ar trebui să fie a recurs la numai în cazuri extreme, atunci când nici una dintre celelalte metode nu a dat rezultatul dorit.

În timpul desfășurării chirurgicale de manipulare medic produce mici incizii pe piele. Prin ele se îndepărtează delicat venele bolnave. După operația de la picior pus bandaje, care ar trebui să fie strâns montaj. Deja după un timp (2-4 ore), pacientul poate să se ridice și să se deplaseze de sine stătător.

O metodă operațională de vene varicoase – o procedură pe care (în majoritatea cazurilor) se poate evita, dar nu trebuie să ne fie frică, în cazul în care medicul va prescrie acest mod de a trata. Există metode mai puțin dureroase, după care nu se produce practic nici un disconfort. De exemplu, endoscopie efectuată pentru o zi de internare în spital, iar flebectomia se efectuează fără incizii.

Gimnastica și prevenirea boli ale venelor

prevenirea varicelor

Varicele membrelor inferioare se poate manifesta simptomatic, dar nu în mod normal de viață, cu toate acestea, nu este deloc de neglijat primele semne ale acestei boli a venelor În stadiile incipiente ale varicelor sau pentru prevenirea varicelor, se recomandă de a efectua o serie de exerciții.

Le puteți face în orice moment și, acolo unde este convenabil, cu sfaturi de instructor destul de opționale. Face totul cu grijă, urmând instrucțiunile, fără încordare. Nu trebuie sa exagerati, deoarece picioarele trebuie să fie într-o formă fizică bună, și nu ca "întins coarda".